Jak letět poprvé s miminkem? Několik tipů na první let s dítětem.

Jak se připravit a s čím raději počítat, když se chystáte poprvé letět s miminkem? Máme pro vás pár tipů, jak si cestu usnadnit.

Už pouhá myšlenka, že nasednete do letadla s malým dítětem a odletíte několik tisíc kilometrů od domova, může některé rodiče natolik vystresovat a navodit pocity úzkosti, že dříve, než se odhodlají koupit dovolenou nebo letenky, tak to vzdají. Je to samozřejmě pochopitelné. Jako rodiče si v určitých náročných, vypjatých nebo stresových situacích pomáháme spuštěním automatizovaného vzorce chování pro co nejrychlejší vyřešení momentální problematické situace. Pravdou však je, že když se nacházíme v nám cizím prostředí, tento vzorec je téměř z logiky věci nemožné použít a my si to uvědomujeme. Ale není to náhodou tak, že se trochu s tím strachem z cestování necháváme zbytečně ovládat? Pojďme se podívat na pár tipů, na které když si dáme pozor během cestování letadlem s dětmi , můžeme si ušetřit nějakou tu vrásku.

  1. Děti potřebují doklady stejně jako dospělí

Ano, každé dítě včetně nejmenších miminek potřebuje k cestování svůj doklad. Dnes je již možné nechat udělat svému dítěti nejen cestovní pas, ale i občanský průkaz. My každopádně doporučujeme cestovní pas. Vaše ratolest se s pasem dostane i na místa, kam s občanským průkazem ne, stejně jako u nás dospělých. Proč možnosti cestování tedy omezovat po EU? Za nás zbytečné. Nechte miminku udělat cestovní pas včas, vyjde to na nějakých 100 Kč a máte klid na duši, nic vás nezaskočí. Navíc focení na průkazovou fotku může být k pobavení hodný zážitek, na který jen tak nezapomenete.

 2. Sbalit se s miminkem? 

Základní pravidlo zní: Od všeho něco navíc bez ohledu na délku letu! S myšlenkou, že vám postačí jedna sada na převlečení dítěte v klidu rozhodně nebudete. Vezměte jednu nebo dvě sady navíc v závislosti na tom, jak dlouho budete v letadle. To samé platí pro plenky, ubrousky, dudlíky nebo cokoliv, co vás může nachytat nepřipravené. Jednoduchá pomůcka: Co během prvních 3 hodin ráno po probuzení potřebujete ve spojitosti s miminkem? Tak si to přibalte na palubu. Možná si pak budete připadat, že jste jediní rodiče, kteří nejsou ve stresu, schválně se někdy podívejte kolem na ostatní rodiny s malými dětmi. Výrazy rodičů tzv. "hlavně ať se nic nestane" jsou k nezaplacení.

 A tady je náš tip! Buubla

Naše skládací nočníky Buubla vám dokáží usnadnit cestování natolik, že se jich nevzdáte ani po návratu domů. Probíhá u vás právě odplenkování? Naučte svého potomka na nočník Buubla s předstihem a tahle starost je zažehnána. Jakmile si na Buublu vaše dítě zvykne, cestování je na pohodu. Víte proč? Kaučukový a zdravotně nezávadný nočník Buubla jednoduše složíte a během okamžiku stáhnete přiloženým originál Buubla páskem na suchý zip do velikosti, která nezabere v kufru téměř žádné místo. Vylepšit to můžete přikoupením voděodolného obalu Buubla nebo zakoupením kompletního setu. Složený nočník do elegantního obalu jednoduše vložíte a můžete se s ním pohybovat na veřejnosti jako s klasickou taštičkou. Je naprosto diskrétní. Zakoupit váš nočník si můžete zde.

    

 3. Dětská postýlka na dlouhých letech

Čeká vás dlouhý let např. do Asie nebo přes oceán? Zkuste se informovat u letecké společnosti, zda nabízí k zapůjčení dětskou postýlku. Na některých linkách se již jedná o standard. Postýlka se připevňuje ke stěně před sedadly v první řadě. Myslete na to, že postýlku je nutné před letem rezervovat.

  

Ať už se vám podaří rezervovat postýlku nebo ne, doporučujeme vám si pořídit jednu z našich úžasných Bjällra of Sweden nebo Lullalove dek a plen. V letadle je teplota až příliš nevyzpytatelná, jednou je zima a podruhé zase nesnesitelné teplo. Malé děti tyto rozdíly vnímají také a jedna z našich plen vám může skvěle posloužit na přikrytí, zabalení nebo pouze jako hygienická podložka. Navíc krásně vypadá díky vysoce kvalitnímu zpracování.

Prohlédněte si námi nabízené deky a pleny zde a buďte připraveni na nenadále situace. Najdete tam také vynikající bambusové spací pytle a pohodlné designové polštářky, které vám můžou na dovolené skvěle posloužit v klimatizovaných místnostech nebo venkovnímu spaní v kočárku.

4. Požádejte o pomoc letušky

Letušky jsou na létání s miminky zvyklé a až na pár výjimek jsou za rodiče s miminky rády. Proto je neváhejte požádat například o vroucí vodu na sterilizaci dudlíku nebo si sami jděte do kuchyňky připravit lahvičku s mlékem. Opravdu nejde o nic nezvyklého a letušky se s tím setkávají denně, tak se ničeho nebojte. Koneckonců spousta z nich jsou již také maminky.

 5. Sání při startu a přistání

Létáte častěji a máte zažité situace, kdy při vzletu a přistání miminka pláčou více než v průběhu letu? To není náhoda. Miminka také jako dospělí trpí během těchto manévrů tlakem v uších a jsou na to ještě citlivější. Spolehlivým a námi doporučovaným způsobem řešení situace je v první řadě kojení. Pokud však miminko není kojené z jakéhokoliv důvodu, doporučujeme vytáhnout poslední záchranu a tou je dle našeho názoru náš 100% kaučukový dudlík Rebael. Jediný dudlík, který není lepený lepidlem a je naprosto nezávadný. Díky dokonale tvarované savičce má miminko pocit, že se kojí u prsa. Opravdu vřele doporučujeme. Z různých barevných variant si můžete vybrat i velikost zde.

6. Příkrmy

Pokud už vaše dítě jí pevnou stravu, nejlepším řešením je přibalit si na palubu různé svačinky. Samozřejmě nejlepším a ideální volbou by byla nakrájená zelenina, po které mu zaručeně nebude špatně. To bychom ale byli asi moc naivní, takže alternativou je samozřejmě ovoce, smoothie, rýžová přesnídávka nebo cokoli jiného, co ho na chvíli zabaví a zasytí.

 7. Tiché hračky pro děti

V letadle platí, že pasažéři se snaží během cesty odpočívat a my jako rodiče bychom jim v tom neměli bránit. Buďte ohleduplní a netahejte na palubu letadla hlasité a hravé hračky. My vám nabízíme skvělé řešení! Dřevěné hračky značky Lubulona jsou vyrobeny z bukového dřeva a zaujmou jak holčičky, tak chlapečky. Zkuste pořídit třeba pouze jednu a uvidíte, že se jedná o krásné a kvalitní hračky vyrobené v rodinné firmě ve Španělsku. Ideální volba do letadla bude nějaký dopravní prostředek. Celá řada Lubulona nabízí potenciál v postupném sbírání všech druhů hraček a postupném budování Lubu světa. Vyzvěte děti, aby si vybraly například pouze jednoho Lubu obyvatele a jeden dopravní prostředek s sebou na dovolenou. Až se vrátíte domů, bude na rozdíl od ostatních výjimečný a bude z něj skvělá vzpomínka na dovolenou. Dřevěné hračky Lubulona si můžete prohlédnout zde a určitě si vyberete.

   

8. Bezpečnost především

Tak a je to. Konečně jste na pláži, celoroční sen se stal skutečností. Jak ale zavřít oči a vychutnat si chvíli sami pro sebe, když musíte sledovat dítko? Všude voda a hloubka. No jako zodpovědný rodič těžko! Pokud budete chtít jít alespoň trochu štěstí naproti, kdyby se vám omylem podařilo na plážovém lehátku usnout, tak zbystřete a pořiďte pro své děti super inovativní plaveckou pomůcku Turtle Pack. Jedná se o neskutečně praktického pomocníka k vodě. Nejen že podstatně zvyšuje bezpečnost dětí při radovánkách ve vodě, navíc může postupně děti naučit správně plavat. Pořídit si nejen Turtle Pack, ale i klid na duší díky tomuto "krunýři" můžete ZDE.

UPOZORNĚNÍ: PLAVECKÁ POMŮCKA TURTLE PACK V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEGARANTUJE 100% BEZPEČNOST DĚTÍ VE VODĚ A STÁLE JE POTŘEBA NA DĚTI NEUSTÁLE DOHLÍŽET! 

  

Doufáme, že vám naše tipy alespoň trochu pomohly. Takže pokud se chystáte na dovolenou, tak hlavně šťastnou cestu a děkujeme za vaši přízeň!