Jaký fusak pro miminko narozené v zimě?

V dnešní době a v našich klimatických podmínkách je fusak pro miminka a batolata naprostou nezbytností, chceme-li dopřát našim nejmenším maximální pohodlí a chránit je před nachlazením. A to minimálně od podzimu do jara. Jak se ale vyznat ve všech typech fusaků, kolik do nich investovat, vyplatí se přechodový fusak? Pokusíme se tyto otázky zodpovědět.

 

1. Na ceně záleží

Přemýšlíte, zda se může vyplatit ušetřit na fusaku? No, většinou ne. Opravdu kvalitní fusaky pro miminka do jednoho roku startují na 2 500Kč, pořádné velké zimní fusaky do 3 let věku neseženete pod 3 000Kč. Myslete na to, že dítě ve fusaku tráví velkou část dne, obzvláště když denní spánek probíhá venku v kočárku. Zde prosím nešetřete, jde o investici.

 

2. Základní typy fusaků

Fusaky můžeme rozdělit podle několika kritérií. Věk, roční období a někdy také způsob zapínání.

Věk: 0-1 rok

Fusaky do jednoho roku můžeme rozdělit na přechodové fusaky určené pro jarní a podzimní období

a zimní mini fusaky určené pro velmi chladné zimní období až do -10°C

Věk: 0-3 roky

Pro fusaky do 3 let máme nabídku pouze zimních fusaků, protože je předpoklad, že starším dětem během jara a podzimu stačí v kočárku již pouze kvalitní deka. Tyto velké zimní fusaky vám nabízíme buď se zapínáním uprostřed

nebo s podélným zapínáním

Pokud se ptáte, proč na zimu pořizovat zimní mini fusak a ne rovnou velký, rozdíly by se našly. Zimní mini fusak do 1 roku lze využít také ve vajíčku (autosedačce pro miminka) a je také o něco levnější a skladnější.

 

3. Vyplatí se přechodový fusak?

Slýcháváme, že přechodový fusak pro miminko je zbytečný a stačí deka. S tímto názorem se opravdu nemůžeme ztotožnit obzvláště u tak malého miminka do 1 roku. Jaro a podzim jsou prostě nevyzpytatelná období, kdy v kvalitním zimním fusaku může být miminku příliš velké teplo, na druhou stranu obyčejná deka stačit nemusí. Již během zimy doporučujeme čerstvým maminkám přemýšlet nad přechodovými fusaky. Nabízíme vysokou kvalitu a krásný design značky Bjällra of Sweden.

 

4. Venku mrzne, miminku je teplo. Co maminka?

Ano, i na maminky myslíme. K většině fusaků nabízíme designové Bjällra of Sweden rukavice, ve kterým budete spolu ladit a ruce budete mít krásně v teploučku.

 

5. Závěr - něco navíc?

Ať už si vyberete fusak nebo ne, vždy doporučujeme vybavit kočárek jednou z našich podložek do kočárku Bjällra of Sweden. Vyhnete se tak nežádoucímu ušpinění a navíc vypadá s kombinací fusaku naprosto úžasně. Miminko jistě ocení i zvýšení komfortu. Pokud si vážně zakládáte na designu, doporučujeme do výbavičky dokoupit na kočárek luxusní kožešinový lem Bjällra of Sweden. Nabízíme 2 velikosti 98cm a 110cm.